Als 17 anys, Lamine Yamal es va vestir d’heroi durant tota l’eliminatòria. Si a aquesta edat és el més clarivident a la gespa i sempre sap com fer mal al rival, a ningú no li pot estranyar que també sigui capaç de trobar les paraules per aixecar l’ànim i tocar la fibra al barcelonisme, a la seva gent. “Compliré la meva promesa i la portaré a Barcelona”. Evidentment, parla de la Copa d’Europa. El primer convençut i que està segur que, tard o d’hora, arribarà la sisena orelluda a les vitrines del Museu és Lamine Yamal.
El mateix afany que va posar el futbolista en el doble matx amb l’ Inter el posarà per aconseguir un títol que ja fa deu anys que se li resisteix al Barcelona. “Tornarem”, va ser el missatge del davanter. Contundent i il·lusionant com el seu futbol.
Després de l’eliminació, més cruel que dolorosa, Lamine Yamal es va dirigir a l’afició perquè confiï en el projecte que s’està construint. Perquè el KO a la pròrroga no fa sinó incentivar-los de cara al futur. “Ho hem donat tot. Aquest any no ha pogut ser però tornarem. No tingueu cap dubte, culers. No pararem fins a deixar aquest club on es mereix, a dalt de tot”, va escriure el blaugrana a Instagram.
Del planter, joia de la Masia i peça indispensable del projecte de Flick, aquesta semifinal l’ha erigit definitivament en la referència. Malgrat la seva joventut, la perla del Barcelona va fer anar de corcoll tota la defensa. Va superar constantment Dimarco, primer; Carlos Augusto, quan va substituir el seu company, i s’atrevia sempre amb Bastoni, que finalment li va demanar la samarreta. Tots tres estan valorats en 162 milions a Transfermarkt.
Lamine Yamal ja ha demostrat en més d’una ocasió que les seves declaracions no són gens monòtones, sinó que parla amb la desimboltura amb què juga. Lluny de llepar-se les ferides, el futbolista dona la paraula que no escatimarà esforços fins a aconseguir el seu objectiu de ser campió d’Europa. La ràbia actual la vol utilitzar com a gasolina. “Compliré la meva promesa i la portaré a Barcelona. No pararem fins a aconseguir-ho”, va dir.
Després d’aquesta asseveració és difícil no pensar en la celebració del triplet del 2015, quan Leo Messi, amb el micròfon, va fer feliç el Camp Nou. “Les volíeu totes tres i aquí són totes tres”, va dir l’argentí després de guanyar a Berlín, complint amb el compromís adquirit amb els aficionats. El deu no va fallar. Lamine Yamal buscarà imitar-lo.
“Super Lamine”, el va definir La Gazzetta dello Sport. “ Extraterrestre”, el va qualificar Bild. El noi, encara en edat juvenil, va intentar 20 driblatges i en va completar 14. Va intervenir 102 vegades en els 120 minuts i va provocar set faltes del rival.
Moltes de les 14 aturades (7 i 7) amb què Sommer va salvar l’ Inter van ser a xuts de Lamine Yamal. A més el Barça es va trobar tres vegades amb la fusta (dues a Montjuïc i una al Meazza) i totes van ser a xuts de l’extrem.
Només hi ha dos equips que van marcar sis gols en una semifinal de Copa d’Europa i que no van accedir a la final. Un és el Barça i l’altre és el Roma el 2018, eliminat pel Liverpool. Els blaugrana es queden sense Múnic malgrat fer 43 gols en aquesta edició de la Champions. Són els mateixos que va fer el Bayern de Flick el 2020. Llavors als bavaresos sí que els va valer per ser campions.
Però Lamine Yamal no vol quedar-se atrapat en la lamentació. “Diumenge és una altra final i cal estar tots junts. Visca el Barça!”, demana per
girar full pensant ja en el clàssic que pot donar més de mitja Lliga al Barcelona.